Maslové muffiny

Pripravte si svoju kuchyňu tak aby sa vám v nej pohodlne a príjemne pracovalo a samozrejme si pred začatím pečenia skontrolujte či máte všetky potrebné suroviny aby ste dosiahli dokonalý výsledok. Ak je všetko v poriadku môžete sa pustiť do práce.

muffin
 
Čo potrebujeme?
 
Na to aby sme vykúzlili tieto zlatisté zázraky potrebujeme hneď niekoľko surovín. Zo sypkých surovín to je hladká a polohrubá múka, ktorej potrebujeme po 100 gramov z každej. Jeden balíček vanilkového prášku, ktorý dodá muffinom tú správnu chuť. Ďalej krupicový cukor, ktorý môžete nahradiť aj kryštálovým cukrom, ale pri tom treba dať pozor aby sa pri mixovaní poriadne roztopil. Ten pridáme v množstve 160 gramov.
 
Na rad prichádzajú zvyšné suroviny, medzi ktoré patria vajcia – tri kusy a maslo približne 170 gramov, ktoré je potreba rozpustiť. Štipka soli, 2 veľké lyžice citrónovej šťavy a asi 4 lyžice (veľké) mlieka.

metlička
 
Na záver bude potrebné mať doma nejaký kompót, ktorý máme najradšej. Aj keď najvhodnejšie a najchutnejšie sú práve marhule, môžete si podľa chuti zvoliť napríklad mandarínky, jahody či čerešne. Je to len na vás. No a poslednou ingredienciou bude práškový cukor, ktorým na záver muffiny posypeme.
 
Ako postupovať?
 
Na začiatok si dáme sypké suroviny do misy. To znamená, že hladkú múku a polohrubú múku, vanilkový puding, prášok do pečiva a tiež krupicový/kryštálový cukor. Tieto suroviny dôkladne premiešame. Následne pridáme vajíčka spolu s rozpusteným maslom a štipkou soli. Pokračujeme pridaním citrónovej šťavy a mliečka. Opäť poriadne premiešame. Cesto musí byť hladké a najlepšie bez hrudiek. Cesto miešame pomocou varešky nie mixéra!
 
Cesto postupne lejeme do košíčkov približne do polovice. Môžeme aj o kúsok viac.  Potom ako sú košíčky naplnené cestom, položíme na ne nejaké ovocie. Najlepšou voľbou sú marhule alebo zavárané mandarínky. Samozrejme výber je na vás.

košíčky
 
Ak sme už košíčky naplnili tak ich vložíme do rúry, ktorá musí byť vopred predhriata. Pečieme približne 20 až 25 minút pri teplote 180 stupňov.
 
Po upečení muffinov do zlata ich vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť. Keď už nie sú úplne horúce tak ich posypeme práškovým cukrom a následne môžeme okúsiť svoj výtvor.
 
Krátky recept, ktorý stoji za vyskúšanie a rozhodne nebudete ľutovať. Tak hurá do kuchyne!

Maslové muffiny
Ohodnoťte příspěvek